| kxoxa | Дата: Субота, 10.01.2026, 15:21 | Повідомлення # 1 |
|
| Не зламаний, не поганий, але брати в руки не хочеться
|
|
|
| |
| yogap | Дата: Субота, 10.01.2026, 15:22 | Повідомлення # 2 |
|
| Опишу максимально по-форумному, без прикрас. У мене був період, коли з вейпом все формально нормально, але я почав його уникати. Не кидав, не вирішував “зав’язати”, просто… лінь. Лінь діставати, заряджати, слідкувати. Міг кілька годин ходити без нього і навіть не згадувати, а потім ловити себе на думці: та мені й так ок.
Спочатку я думав, що це якась тимчасова фігня. Типу, настрій такий. Але коли це тягнеться тижнями, починаєш задумуватись. Бо вейп раніше був автоматичною дією — пауза, кілька затяжок, далі по справах. А тут він став ще однією дрібною задачею, яку хочеться відкласти.
Я реально зловив момент, коли відкладав паузу не тому, що не хотів парити, а тому що не хотів діставати девайс. І це, як на мене, дуже показовий сигнал. Значить, річ перестала бути нейтральною і почала вимагати уваги. Не технічно, а ментально.
Я нічого не ламав і не аналізував. Просто звернув увагу, в яких ситуаціях виникає ця лінь. Виявилось, що зазвичай тоді, коли день і так перевантажений. І тоді будь-яка додаткова дія сприймається як зайва. Вейп у такому стані не допомагає, а тільки підкреслює втому.
Колись у розмові я згадав схожу ситуацію, і фраза “вейп у Guru Vape https://guruvape.com.ua/ ” пролунала як звичайний приклад з життя, без сенсів і підтекстів. Але тоді мені добре зайшла інша думка: якщо користування починає здаватися зайвою дією — значить, ти або перевтомлений, або вже переріс цей формат.
Зараз я не змушую себе. Якщо тягне — беру. Якщо ловлю відчуття “лінь” — не насилую. І цікаво, що після такого підходу вейп перестав асоціюватися з тягарем. Бо коли річ не нав’язується, вона знову стає фоновою, а не дратівливою. І цього для мене більш ніж достатньо.
Повідомлення відреагував yogap - Субота, 10.01.2026, 15:23 |
|
|
| |