11:15−П`ятниця−13.03.2026
Привіт, Гість!
Форум перенесений!
ratne.clan.su/forum
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Що означає продуктивність (CADR) у очисника повітря
maxmer3Дата: Середа, 11.03.2026, 07:56 | Повідомлення # 1
  Продуктивність очисника повітря часто вимірюють через параметр CADR, що розшифровується як Clean Air Delivery Rate, або «швидкість подачі чистого повітря»: https://uainfo.org/blognew....ma.html . Цей показник вказує на те, скільки чистого повітря прилад здатний виробляти за певний час, зазвичай у кубічних метрах на годину. Іншими словами, CADR дозволяє зрозуміти, наскільки швидко очисник здатний видаляти пил, дим, алергени та інші забруднювачі з повітря в кімнаті певного об’єму. Чим вищий цей показник, тим ефективніше прилад справляється з очищенням повітря у великому приміщенні.

Особисто для мене цей параметр став вирішальним, коли я обирав свій перший очисник повітря для квартири. Я помітив, що прилади з низьким CADR майже не відчуваються у просторих кімнатах – повітря залишалося таким же забрудненим навіть після години роботи. Тому важливо підбирати пристрій, орієнтуючись на розмір приміщення і бажаний рівень очищення.

Варто також зазначити, що CADR вимірюють окремо для різних типів забруднень, таких як пил, тютюновий дим або пилок рослин. Це допомагає споживачам точніше оцінювати, наскільки очисник ефективний саме для їхніх потреб. Наприклад, якщо у вашій оселі живуть домашні тварини, краще звертати увагу на CADR для пилу, оскільки шерсть і пилок, що осідає з шерстю, потребують швидкого видалення.

Ще один важливий аспект – це те, що високий CADR зазвичай означає інтенсивнішу роботу вентилятора, а отже, більш шумну роботу приладу. Тому особисто я завжди шукаю оптимальний баланс між швидкістю очищення та комфортом перебування у кімнаті. CADR – це чудовий індикатор того, як швидко і ефективно ваш очисник може створити безпечне і чисте середовище, але не забувайте враховувати й інші характеристики, такі як фільтри, енергоспоживання та рівень шуму.

Отже, коли ви обираєте очисник повітря, не варто оцінювати його лише за дизайном чи ціною. Показник CADR допомагає реально зрозуміти ефективність пристрою і обрати модель, яка дійсно відповідатиме вашим потребам. Я сам переконався в цьому досвідом – тепер у моїй квартирі повітря набагато чистіше, і я відчуваю це з перших хвилин роботи приладу.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Новини Ратне
Стоимость бензина в Белоруссии в долларах
МИ ВКОНТАКТІ
Загрузка...
ОК